Välkommen!

This is the post excerpt.

Advertisements

Juni 2016

Såhär i väntans tider med son nummer två (vecka 40+) passar jag på att dra igång en blogg! Varför inte, jag har inget bättre för mig just nu. Mer än att vänta, vänta och vänta. BB-väskan är packad, bebiskläderna tvättade och spjälsängen riggad och klar. Jag har mobilsurfat ohälsosamt mycket de senaste veckorna när jag har varit ledig, vilket har lett mig fram till idén som plötsligt dök upp i huvudet idag: jag ska starta en reseblogg. Om hur det är att resa med barn och då inte de typiska charterresorna all inclusive.

Jag gillar att skriva och har länge sökt efter ett sätt att få utlopp för min skrivarlust. Så jag kanske inte fyller någon tom lucka i bloggosfären direkt, men det är ett forum som jag tycker är kul och enkelt. Kanske kan någon finna glädje i att läsa, precis som jag har roat mig med att läsa massvis med bloggar om allt möjligt nu när jag gått hemma och räknat ner dagarna. Om inte annat är det roligt för min egen skull att skriva om och på så sätt kunna återuppleva våra fantastiska resor.

September 2016

Som man säger i akademikervärlden: Vad är syftet?

Jag vill att fler ska vilja och våga resa med bebisar och barn, för det är en särdeles passande tid i livet att göra det. I Sverige har vi förmånen att få hela 480 föräldradagar från Försäkringskassan per barn, vi kan till och med vara lediga samtidigt om man är två föräldrar. Vårt första barn föddes i september 2012 och den speciella lediga perioden med vårt barn ville inte jag uppleva i ett mörkt, kallt och regnigt Göteborg utan hellre under ett parasoll på en strand i Thailand. Jag kanske är mer väderberoende än vissa andra, men mörkret och kylan påverkar mitt humör och välbefinnande enormt mycket. Jag klarade oktober till januari bättre genom att planera och se fram emot resan och ordna med det praktiska så som packning, pass och visum. Resan gav oss nya erfarenheter och intryck och vi fick en fantastisk tid tillsammans, alla tre. På det sättet har vi fortsatt att utvecklas genom resandet, alla tre och numera fyra.

Vilka är vi?

Vi är en familj med två vuxna i trettioårsåldern och två barn som nu har hunnit bli fyra år och ett halvår. Vi bor strax utanför Göteborg och jobbar båda två, och barnen går på förskola. Våra intressen är matlagning, träning och att bara umgås med vänner, familj och varandra. Sen lägger vi förstås mycket av vår lediga tid på att resa, planera resor, drömma om framtida resor och minnas tillbaka genomförda resor. Vi försöker att alltid leva hållbart, även om resandet i sig kan vara energikrävande – särskilt flyg- och bilresor. Men vi jobbar på att inte leva så rysligt mycket över våra tillgångar – vare sig det gäller tid, pengar eller miljön.

Ingen av oss jobbar i resebranschen, men vi reser en del i jobbet och har det även som intresse sedan unga år båda två. Tillsammans har vi täckt in samtliga kontinenter utom Oceanien och Afrika, de återstår för oss att utforska som familj. Hoppas att ni vill följa med och läsa om våra resor!

Alla foton som publiceras i bloggen är tagna av oss om ingenting annat anges. Fråga gärna om lov innan du lånar bilder.

img_3984
Familjen i Grand Canyon 2015, när vi bara var tre stycken. Numera är vi fyra och säkerligen är vi snart tillbaka i denna underbara nationalpark.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s